Regionalni forum „Uticaj COVID-19 na ekonomiju sa posebnim fokusom na socijalnu ekonomiju“


Pozivamo vas na regionalni forum „Uticaj COVID-19 na ekonomiju sa posebnim fokusom na socijalnu ekonomiju“. Forum će se održati onlajn 28. februara 2022.
Ovaj forum je organizovan u okviru regionalnog projekta „Podsticanje regionalne saradnje i odgovora politike u vrijeme krize“ koji sprovode Partners Albania for Change and Development, Macedonian Center for International Cooperation, Center for Civic Initiatives, Centre for Development of Non-Governmental Organisations, Civic Initiatives, and Kosovar Civil Society Foundation. Projekat finansira Balkan Trust for Democracy, projekat njemačkog German Marshall Fund of the United States i USAID
Cilj regionalnog foruma je da se razgovara o trenutnom stanju uticaja COVID-19 na privredu, posebno na socijalnu ekonomiju, naglašavajući ključna pitanja i izazove sa kojima se susreće i preduzimanje mjera sa stanovišta svih zainteresovanih strana, čime se doprinosi razmjeni iskustava, promovisanje uspješnih praksi ili prilagodljivosti kao odgovor na izbijanje COVID-19. Dalje, forum će se baviti i situacijom međusektorske koordinacije radi odgovora i uključivanja zainteresovanih strana. Konačno, na ovom forumu biće predložene političke preporuke za rješavanje problema i smanjenje društveno-ekonomskih efekata.
Na događaju se očekuje preko 100 učesnika iz Republike Severne Makedonije, Albanije, Kosova, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, uključujući predstavnike OCD, regionalnih mreža, međunarodnih organizacija, akademske zajednice, privatnog sektora, medija, relevantnih državnih institucija i drugi relevantni akteri.


Imajte na umu da će prevod biti obezbeđen na engleskom, makedonskom, albanskom, srpskom, crnogorskom i bosanskom jeziku.

Da biste učestvovali na forumu, molimo vas da se registrujete do 25. februara 2022. na sledećem linku: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=mt4rlrRFgEOoJgAbZQ-YkKOVoa4GYCdEqUP6q0m7kiBUMlZTNTlLRjdUTUlPQVhTTEtVSDVSODBUVy4u&fbclid=IwAR1-lcbpSBn-irS4TgSC4PdAFnlWn6cSFuQlsspd6DWUcvewot2QG6yPW64


Link ka on-line forumu biće poslat registrovanim učesnicima.

© 2021. CRNVO – Centar za Razvoj Nevladinih Organizacija. Sva prava zadržana