CRNVO

Javni fondovi

Otvoreni pozivi

Objavljen Treći poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Albanija 2014-2020
ROK: 13/09/2021

Vlada Crne Gore – Kancelarija za evropske integracije i Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, u saradnji sa Ministarstvom za Evropu i vanjske poslove Republike Albanije pozivaju vas da iskoristite EU fondove i prijavite zajedničke projekte u okviru Trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Albanija 2014-2020.

Opšti cilj Trećeg poziva je promovisanje/jačanje dobrosusjedskih odnosa i socio-ekonomskog razvoja pograničnih regija, kroz valorizaciju njihovog turističkog potencijala, ekološki održiv i društveno inkluzivni ekonomski razvoj, uvažavajući njihovo zajedničko kulturno i prirodno nasljeđe.

Sredstva u iznosu od 4,9 miliona eura, koja su dostupna okviru ovog Poziva, opredjeljuju se za sljedeće tematske prioritete (TP):

  • TP1: Promocija turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa;
  • TP2: Zaštita životne sredine, podsticanje prilagođavanja klimatskim promjenama i njihovog smanjenja, sprečavanje i upravljanje rizicima;
  • TP3: Podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalna i kulturna inkluzija s obje strane granice.

Poziv je otvoren za pravna lica i neprofitne organizacije koje su osnovane u Crnoj Gori i Albaniji i koje pripadaju sljedećim kategorijama: lokalne uprave i njihove institucije, kulturne i turističke organizacije, udruženja opština, razvojne agencije,  lokalne organizacije za podršku poslovanju, nevladine organizacije, javna i privatna tijela koja podržavaju radnu snagu, institucije za stručno i tehničko osposobljavanje, organi i organizacije za zaštitu prirode, javna tijela odgovorna za upravljanje vodama, vatrogasne/hitne službe, škole, fakulteti, univerziteti i istraživački centri, uključujući institucije za stručnu i tehničku obuku.

U cilju podrške razvoju kapaciteta, sprovođenju javnih politika i upravljanju na lokalnom nivou, svako projektno partnerstvo mora uključivati najmanje jednu javnu ustanovu koja djeluje na lokalnom nivou (u svakoj zemlji), kao partnera ili saradnika na projektu.

Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 13. septembar 2021. godine.

Više informacija možete preuzeti ovdje.

Javni konkurs za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2021. godinu
ROK: 01/12/2021

Na linku https://www.gov.me/clanak/javni-konkurs-za-raspodjelu-sredstava-za-kofinansiranje-projekata-i-programa-nvo-podrzanih-iz-fondova-evropske-unije-za-2021-godinu možete pogledati Javni konkurs za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2021. godinu, koji je objavilo Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Zahtjev za kofinansiranje podnosi se Ministarstvu zaključno sa 1. decembrom 2021. godine, do 15:00 časova

Prijave za finansiranje kroz Poziv za Ad hoc grantove.
ROK: 30/12/2021

Balkan Civil Society Development Network poziva OCD, mreže, medije i aktiviste/kinje sa Zapadnog Balkana da se prijave za finansiranje kroz Poziv za Ad hoc grantove.

Grantovi su namijenjeni za rješavanje neposrednih izazova građanskog prostora u njihovim zemljama, slučajeva govora mržnje, neprijateljskih napada ili pokušaj reagovanja na promjene zakona koji utiču na njihov rad.

Više informacija možete pronaći na ovom linku: https://bit.ly/3dkZ1Gm

Prethodni pozivi

Objavljen Treći poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Ipa Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo 2014-2020
ROK: 25/06/2021

Vlada Crne Gore – Kancelarija za evropske integracije i Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, u saradnji sa Ministarstvom administracije lokalne uprave Republike Kosovo pozivaju vas da iskoristite fondove EU i prijavite zajedničke projekte u okviru Trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo 2014-2020.

Opšti cilj Trećeg poziva je poboljšanje standarda i kvaliteta života ljudi u programskom području, kroz ekološki održiv i socijalno inkluzivni ekonomski razvoj regiona, uz poštovanje zajedničke kulturne i prirodne baštine.

Sredstva u iznosu od 3,48 miliona eura, koja su dostupna okviru ovog poziva, opredjeljuju se za sljedeće tematske prioritete (TP):

  • TP1: Podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalna i kulturna inkluzija s obje strane granice;
  • TP2: Zaštita životne sredine, podsticanje prilagođavanja klimatskim promjenama i njihovog smanjenja, sprečavanje i upravljanje rizicima;
  • TP3: Promocija turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa.

Poziv je otvoren za pravna lica i neprofitne organizacije koje su osnovane u Crnoj Gori i na Kosovu i koje pripadaju sljedećim kategorijama: lokalne uprave i njihove institucije, udruženja opština, razvojne agencije,  lokalne uprave, lokalne organizacije za podršku poslovanju, kulturne i turističke organizacije, nevladine organizacije, javna i privatna tijela koja podržavaju radnu snagu, institucije za stručno i tehničko osposobljavanje, organi i organizacije za zaštitu prirode, javna tijela odgovorna za upravljanje vodama, vatrogasne/hitne službe, škole, fakulteti, univerziteti i istraživački centri, uključujući institucije za stručnu i tehničku obuku.

Poziv je otvoren do 25. juna 2021. godine.

Više informacija na sljedećem linku: https://cfcu.gov.me/tenderi/grantovi/otvoreni_pozivi/243814/Treci-poziv-za-Program-prekogranicne-saradnje-Crna-Gora-Kosovo-2014-2020-Aplikacioni-paket-i-Najava-Informativne-sesije.html.

 

 

 

Konkurs za dodjelu malih grantova za OCD u Crnoj Gori
ROK: 12/06/2021

NVO SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica i NVO Bona Fide raspisuju Konkurs za dodjelu malih grantova za OCD u Crnoj Gori za podršku poboljšanju odgovora zdravstvenog sistema na nasilje u porodici.

Prijedloge projekta, vrijednosti do 5000,00 Eura možete dostaviti do 12. juna 2021. godine do 16:00h. 

Ukupan iznos sredstava koji se mogu raspodijeliti ovim Konkursom iznosi 15000,00 Eura. 

Na Konkurs se može prijaviti organizacija koja ispunjava sledeće uslove:

  • Registrovana je u Crnoj Gori, u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama, najmanje godinu dana prije raspisivanja ovog konkursa;
  • Ima sjedište u Crnoj Gori;
  • Neposredno je odgovorna za pripremu i upravljanje projektom, samostalno ili u partnerstvu sa drugom organizacijom koja ispunjava uslove konkursa.
  • Pripada kategoriji manje razvijenih organizacija sa prosječnim godišnjim budžetom u prethodne tri godine do 20.000 eura

Za prijavu na Konkurs potrebno je popuniti prijavni formular i prijedlog budžeta.

Pravila Konkursa data su u Vodiču za podnosioce prijedloga projekata.

Projektnu dokumentaciju možete preuzeti na linku https://bit.ly/3fbFc59 , kao i na web stranici https://sospodgorica.me/.

Prijava na konkurs, zajedno sa pratećom tehničkom dokumentacijom, šalje se mailom na adresu: soskonkurs@gmail.com, sa naznakom  „Konkurs za dodjelu malih grantova“, a štampanu verziju na adresu: SOS telefon za žene I djecu žrtve nasilja Podgorica, Bratstva I Jedinstva 6/III, 81000 Podgorica, Crna Gora.

Konkurs za dodjelu malih grantova raspisan je u okviru projekta “ZDRAVLJE IMA ROD” koji realizuju SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica i NVO Bona Fide , uz podršku Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, u sklopu EIDHR instrumenta i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.

Poziv za projekte u okviru Programa podrške profesionalizaciji medija u 2021. godini
ROK: 20/05/2021

Na linku https://me.usembassy.gov/me/poziv-za-projekte-programa-podrske-profesionalizaciji-medija-2021/ možete pogledati Poziv za projekte u okviru Programa podrške profesionalizaciji medija u 2021. godini koji je objavila Ambasada SAD u Podgorici.

Rok za dostavljanje projekata je 20. maj 2021. do 17 časova.

 

 

Javni konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija za 2021. godinu
ROK: 16/05/2021

Na linku https://podgorica.me/oglasi možete pogledati Javni konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija za 2021. godinu, koji je raspisao Glavni grad Podgorica.

Rok za dostavljanje predloga projekata je  16.05.2021. godine.

 

 

 

Otvoren poziv: EVROPSKI INSTRUMENT ZA DEMOKRATIJU I LJUDSKA PRAVA (EIDHR 2020)
ROK: 12/05/2021

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori traži prijedloge za projekte koji jačaju ulogu civilnog društva u promociji ljudskih prava i demokratskih reformi, u podršci sprječavanju sukoba i konsolidaciji političkog učešća i predstavljanja u Crnoj Gori uz finansijsku pomoć Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).

Cjelovite smjernice za kandidate dostupne su za preuzimanje na sljedećim internet stranicama:

https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?do=publi.welcome&nbPubliList=15&orderby=upd&orderbyad=Desc&searchtype=RS&aofr=170993

https://eeas.europa.eu/delegations/montenegro/93107/eidhr-country-based-support-scheme-cbss-montenegro-2020_en

Krajnji rok za predaju kompletnih prijava putem PROSPECT-a je 12. maj 2021. u 16:00h.

Konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinim organizacijama za 2021. godinu
ROK: 09/05/2021

Na linku  http://www.pluzine.me/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=590&cntnt01origid=57&cntnt01lang=sr_SR&cntnt01returnid=73 možete pogledati Konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinim organizacijama za 2021. godinu, koji je raspisala Opština Plužine.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija za 2021. godinu
ROK: 09/05/2021

Na linku  https://niksic.me/javni-konkurs-za-finansiranje-projekata-nevladinih-organizacija-za-2021-godinu/  možete pogledati  Konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija za 2021. godinu, koji je raspisala Opština Nikšić.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija
ROK: 06/05/2021

Na linku https://berane.me/servisne-informacije/javni-konkurs-za-finansiranje-projekata-programa-nvo/ možete pogledati Konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija, koji je objavila Opština Berane. 

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja, zaključno sa datumom 06.05.2021. godine, do 15 sati.

Konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinih organizacija za 2021. godinu
ROK: 30/04/2021

Na linku https://opstinativat.me/32703/ možete pogledati Konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinih organizacija za 2021. godinu, koji je raspisala Opština Tivat.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja na internet portalu Opštine Tivat, oglasnoj tabli Opštine, lokalnom javnom emiteru Radio Tivat i jednom štampanom mediju, zaključno sa 30.04.2021. godine.

Konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija za 2021. godinu
ROK: 26/04/2021

Na linku https://podgorica.me/oglasi  možete pogledati  Konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija za 2021. godinu, koji je objavila Opština u okviru Glavnog grada  – Golubovci.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, zaklljučno sa  26.04.2021. godine do 16 časova.

Javni konkurs za raspodjelu sredstava budžeta Opštine Ulcinj namijenjenih za podršku projektima nevladinim  organizacijama za 2021. godinu.
ROK: 02/04/2021

Na linku http://www.ul-gov.me/upload/document/20210304_javni_konkurs-nvo.pdf  možete pogledati Javni konkurs za raspodjelu sredstava budžeta Opštine Ulcinj namijenjenih za podršku projektima nevladinim  organizacijama za 2021. godinu.

Konkurs je otvoren do 02. 04. 2021. godine.

Program malih grantova Komisije za demokratiju za 2021. godinu
ROK: 31/03/2021

Obaveštavamo vas da je Program malih grantova Komisije za demokratiju za 2021. godinu sada otvoren. Više informacija o mogućnosti finansiranja ovdje:  https://me.usembassy.gov/2021-democracy-commission-small-grants-program/.

Javni konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2021. godinu
ROK: 30/03/2021

Na linku http://bar.me/opstina-bar-raspisala-konkurs-za-raspodjelu-sredstava-nevladinim-organizacijama-za-2021-godinu/  možete pogledati Javni konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2021. godinu, koji je raspisala Opština Bar.

Konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama biće otvoren do 30. marta ove godine.

© 2021. CRNVO – Centar za Razvoj Nevladinih Organizacija. Sva prava zadržana