Radionice o rodno odgovornom novinarstvu

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) Vas poziva na

Radionicu o rodno odgovornom novinarstvu

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) poziva sve zainteresovane novinare/ke, medijske radnike/ce, studente/kinje novinarstva i medija, službenike/ce u institucijama koji su zaduženi za odnose s javnošću i aktiviste/kinje da se prijave za učešće u radionici o rodno odgovornom novinarstvu.

Šta će nam rodna ravnopravnost?

Je li rodna ravnopravnost usmjerena protiv tradicije i običaja?

Zašto treba poštovati principe rodno odgovornog izvještavanja?

Ako želite da naučite:

  • Šta podrazumijeva rodno odgovorno novinarstvo;
  • Kako prepoznati i dekonstruisati seksizam u medijima;
  • Kako uključiti žensku perspektivu u medijske sadržaje;
  • Kako kreirati sadržaj koji osnažuje, a ne diskriminiše žene;
  • Koje su najčešće greške prilikom izvještavanja,

Prijavite se!

Radionica za južnu regiju će biti održana u Baru u utorak, 27. juna 2023. godine, u hotelu Princess, od 10 do 16 časova.

Radionica za centralnu regiju će biti održana u Podgorici u petak, 30. juna 2023. godine, u hotelu Cue, od 10 do 16 časova.

Radionica za sjevernu regiju će biti održana u Kolašinu u utorak, 11. jula 2023. godine, u hotelu Bianca, od 10 do 16 časova.

Nakon radionica, učesnici/e će biti u prilici da izrade članak ili prilog o rodnoj ravnopravnosti, uz mentorsku podršku eksperta, koji će biti promovisan uz podršku CRNVO.

Pozivamo zainteresovane kandidate/kinje da se prijave putem email adrese petar.knezevic@crnvo.me. Molimo Vas da prilikom prijave navedete osnovne kontakt podatke (email adresu i telefon) putem kojih Vas možemo kontaktirati.

Na istu email adresu možete uputiti i sva dodatna pitanja koja možete imati.

Troškovi prevoza za učesnike/ce koje dolaze iz ostalih gradova regije biće refundirani na osnovu računa za gorivo ili autobuske karte.

Radionicu organizujemo u okviru projekta “Orodnjavanje medijskog prostora u Crnoj Gori”, finansiranog od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

© 2021. CRNVO – Centar za Razvoj Nevladinih Organizacija. Sva prava zadržana