Poziv za učešće na obuci

Centar za razvoj nevladinih organizacija ( CRNVO ) poziva zainteresovane predstavnike NVO/OCD da se prijave za učešće na obuci u oblasti praćenja Poglavlja 23 – Pravosuđe i temeljna prava, u okviru pregovora o pristupanju EU

Saznajte na koji način je Poglavlje 23 značajno za oblast djelovanja Vaše organizacije i kako možete doprinijeti reformskom procesu i procesu pristupanja EU

Cilj

Cilj obuke je da predstavnici/e NVO / OCD steknu znanja najprije o sadržaju Poglavlja 23 a onda i da osnaže kapacitete za monitoring, kako bi pratili ispunjavanje mjerila za Poglavlje 23, i kreirali izvještaje. Učesnici će imati mogućnost da unaprijede svoje praktične vještine kako bi mogli adekvatno da odgovore na zahtjeve procesa pristupanja u okviru Poglavlja 23, koje obuhvata pravosudni sistem, borbu protiv korupcije, i prava građana.

Osim toga, učesnici/e će steći znanja i o samom procesu pristupanja Evopskoj uniji, upoznaće se sa zakonodavnim i institucionalnim okvirom EU, i biće im konkretno približen pojam i sadržaj vladavine prava.

Obuka

Regionalna obuka će se održati 19. i 20. septembra u Podgoriciza predstavnike/ce organizacija civilnog društva iz centralnog regiona Crne Gore (Podgorica, Cetinje, Nikšić, Danilovgrad i Tuzi). Na obuci će prisustvovati  12 učesnika/ca , odnosno po 2 predstavnika/ce iz svake organizacije.

Obuku će voditi eksperti za Poglavlje 23 i CRNVO tim trenera.

Prijave

Prijaviti se mogu svi predstavnici OCD, najkasnije do 15. septembra 2022. na mejl adresu crnvo@crnvo.me. Zbog ograničenog broja učesnika, bitan kriterijum prilikom selekcije biće motivacija polaznika i dosadašnje iskustvo u ovoj oblasti.

Za sve dodatne informacije pozovite  020/219 – 120 ili nas kontaktirajte na mejl  crnvo@crnvo.me.

Projekat Poglavlje 23  u mojoj zajednici, koji realizuje Centar za razvoj nevladinih organizacija ( CRNVO ) podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

© 2021. CRNVO – Centar za Razvoj Nevladinih Organizacija. Sva prava zadržana