POZIV ZA REGIONALNU RADIONICU O PARTICIPACIJI ŽENA U POLITIČKOM ŽIVOTU CRNE GORE

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) objavljuje

javni poziv za učešće u

Regionalnoj radionici o participaciji žena u političkom životu Crne Gore koja će se održati u Bijelom Polju

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) poziva sve zainteresovane građanke, kao i predstavnice nevladinih organizacija, političkih partija i organa lokalne samouprave u opštinama Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak da se prijave za učešće u Regionalnoj radionici o participaciji žena u političkom životu Crne Gore.

Radionica će biti održana u Bijelom Polju u petak, 9. septembra 2022. godine, Skupštinska sala opštine Bijelo Polje , u periodu od 13h do 15h.

Cilj radionice jeste edukacija žena o važnosti političke participacije i aktivnijeg učešća u procesima donošenja odluka na svim nivoima. Voditeljke radionice su poslanica u Skupštini Crne Gore i predstavnica civilnog društva sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti. Fokus radionice biće na participaciji učesnica, razmjeni mišljenja, dosadašnjih iskustava i najvećih prepreka sa kojima se žene susreću u političkoj sferi, kao i prezentaciji preporuka za njihovo prevazilaženje. Agendu događaja ćemo blagovremeno dostaviti prijavljenim učesnicama.          

Pozivamo zainteresovane kandidatkinje da se prijave putem email adrese petar.knezevic@crnvo.me, uz naznaku “Prijava za učešće u Regionalnoj radionici o participaciji žena u političkom životu – Bijelo Polje”, najkasnije do 6. septembra 2022. godine. Molimo Vas da prilikom prijave navedete osnovne kontakt podatke (email adresu i telefon) putem kojih Vas možemo kontaktirati.

Na istu email adresu možete uputiti i sva dodatna pitanja koja možete imati.

Troškovi prevoza za učesnice koje dolaze iz ostalih gradova sjeverne regije biće refundirani na osnovu računa za gorivo ili autobuske karte.

Radionicu organizujemo u okviru projekta “Jačanje ravnopravnosti rodnih uloga u političkoj sferi”, finansiranog od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.

© 2021. CRNVO – Centar za Razvoj Nevladinih Organizacija. Sva prava zadržana