Poziv za predstavnike OCD u oblasti praćenja Poglavlja 23

Centar za razvoj nevladinih organizacija ( CRNVO ) poziva zainteresovane predstavnike OCD da se prijave za učešće na programu obuke za praćenje Poglavlja 23

Cilj

Cilj obuka je da predstavnici/e OCD steknu znanja najprije o sadržaju Poglavlja 23 a onda i da osnaže kapacitete za monitoring, kako bi   pratili  ispunjavanje mjerila za Poglavlje 23. Učesnici će imati mogućnost da unaprijede svoje praktične vještine kako bi mogli adekvatno da odgovore na zahtjeve procesa pristupanja u okviru Poglavlja 23, koje obuhvata pravosudni sistem, borbu protiv korupcije, i prava građana.

Osim toga, učesnici/e će steći znanja i o samom procesu pristupanja Evopskoj uniji, upoznaće se sa zakonodavnim i institucionalnim okvirom EU, i biće im konkretno približen pojam i sadržaj vladavine prava.

Obuka

Regionalna obuka  će biti organizovana za 12 učesnika/ca , odnosno po 2 predstavnika/ce iz  organizacije iz centralnog regiona Crne Gore (Podgorica, Danilovgrad, Cetinje, Tuzi, Nikšić).

Obuku će voditi eksperti za Poglavlje 23 i CRNVO tim trenera.

Prijave

Prijaviti se mogu svi predstavnici OCD, najkasnije do 28. juna 2022.  putem prijavnog formulara koji treba poslati na mejl adresu crnvo@crnvo.me. Zbog ograničenog broja učesnika, bitan kriterijum prilikom selekcije biće motivacija polaznika i dosadašnje iskustvo u ovoj oblasti. Prva obuka će se održati  30.juna – 1. jula u Podgorici.

Za sve dodatne informacije pozovite  020/219120 ili nas kontaktirajte na mejl  crnvo@crnvo.me.

Projekat Poglavlje 23  u mojoj zajednici, koji realizuje Centar za razvoj nevladinih organizacija ( CRNVO ) podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE“ koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

© 2021. CRNVO – Centar za Razvoj Nevladinih Organizacija. Sva prava zadržana