Četvrti poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020

Rok: 15/06/2023

Četvrti poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020. Rok za dostavljanje predloga projekata je 15. jun 2023. godine.

Poziv je otvoren za ministarstva, opštine, agencije, turističke i kulturne organizacije, javna i privatna tijela koja podržavaju radnu snagu, institucije za stručno i tehničko osposobljavanje, organizacije za zaštitu prirode, škole, fakultete, univerzitete i istraživačke centre, institucije za obuku kao i neprofitne organizacije iz Crne Gore i Albanije, koje za sredstva konkurišu u partnerstvu sa subjektima iz programske oblasti.

U sklopu ovog poziva biće podržani projekti vrijednosti do 900.000 eura koji za cilj imaju promociju turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa, kao i projekti vrijednosti do 450.000 eura koji za cilj imaju podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalnu i kulturnu inkluziju s obje strane granice. Trajanje projekata ograničeno je na 36 mjeseci za projekte iz oblasti turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa, a za projekte iz oblasti zapošljavanja na 24 mjeseca, dok ukupan budžet ovog poziva iznosi 2,8 miliona eura, od čega do 85% sredstava obezbjeđuje EU.

Programska oblast u Crnoj Gori obuhvata opštine: Andrijevica, Berane, Plav, Gusinje, Petnjica,  Rožaje, Podgorica, Tuzi, Zeta, Cetinje, Danilovgrad, Budva, Bar, Ulcinj, a u Albaniji opštine: Malesi e Male, Skadar, Vau i Dejes, Puke, Fuš-Arez, Lješ, Mirdite, Kurbin i Tropoje.

Sve informacije o Četvrtom pozivu dostupne su na sljedećem linku.

IPA Program prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020 finansira Evropska unija.

© 2021. CRNVO – Centar za Razvoj Nevladinih Organizacija. Sva prava zadržana