Konsultativni sastanak sa organizacijama civilnog društva/južna regija

CRNVO – Resursni Centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori (RC) u saradnji sa projektom Tehnička podrška organizacijama civilnog društva (TACSO 3) na Zapadnom Balkanu i Turskoj i uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori organizuje konsultativni sastanak sa organizacijama civilnog društva iz južne regije Crne Gore. Cilj konsultativnog sastanka je kreiranje prostora za dijalog između nevladinih organizacija o izmjenama Zakona o nevladinim organizacija, u okviru kojeg će se definisati preporuke koje će biti upućene Ministarstvu javne uprave.

Na sastanku će biti predstavljene „Smjernice za podršku EU civilnom društvu u Regionu proširenja 2021-2027″, “Strategija saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija 2022-2026” i Informacija o primjeni Zakona o nevladinim organizacijama. Predstavljanje smjernica služi za razumijevanje mogućnosti koje EU okvir pruža u kreiranju nacionalnog pravnog okvira i povoljnog okruženja za rad organizacija civilnog društva. Pored Smjernica, biće predstavljeni i Strategija i Informacija o primjeni Zakona o NVO koje su ključne javne politike koje uređuju odnose između organa državne uprave i NVO, uz poseban osvrt na Informaciju kao dokument koji će nam predstaviti koliki je stepen implementacije zakonskih normi.

Nakon prezentacije navedenih dokumenata, imaćete priliku da učestvujete u diskusiji o najnovijim zakonskim odredbama koje će biti unijete kroz novi Zakon o nevladinim organizacijama.

Konsultativni sastanak će biti održan 02. decembra 2022. godine, u 11 časova u hotelu Princess u Baru.

Prijavu možete poslati putem mail-a na crnvo@crnvo.me, ili na telefon 020/219-120 najkasnije do srijede, 30. novembra COB.

Putni troškovi za učesnike iz drugih gradova južne regije će biti pokriveni na osnovu autobuske karte ili računa za gorivo, u iznosu izračunatom putem sajta www.viamichelin.com.

Konsultativni sastanak sa organizacaijama civilnog društva se sprovodi kroz projekat Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori – Faza II, koji CRNVO sprovodi u partnerstvu sa NVO Natura i Institutotom za medije Crne Gore uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. 

 

Date

Dec 02 2022
Expired!

Time

11:00 am - 2:00 pm

Location

Hotel Princess, Bar

© 2021. CRNVO – Centar za Razvoj Nevladinih Organizacija. Sva prava zadržana